A Föld napja 2016

A Föld Napja alkalmából idén először nyitja meg kapuit az Üveghegy a széles nyilvánosság előtt. A világ minden táján ismert jeles napot a hivatalos dátum után kicsivel, 2016. április 23-án, szombaton ünnepeljük, hogy minél többen részt vehessenek az eseményen. Az előkészületi munkákban és a lebonyolításban a Közép-európai Egyetem (CEU) Kulturális Örökség Tanulmányok képzés hallgatói vesznek részt, a Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME) tagjaival, környékbeli civil szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve.

Többek között túravezetések, vetítések, zenés, táncos, kézműves programelemek várhatók, melyekben jelentős szerep jut majd a közösségépítés mellett a környezettudatosság hangsúlyozásának.

Fontos célunk az érdeklődő fiatalok, valamint az egyetemisták bevonása az oktatási központ munkájába; a Pilisi Bioszféra Rezervátum természeti és kulturális értékeivel kapcsolatos szemléletformálásba. A résztvevőkkel már a programok előkészületein együtt dolgozunk, később pedig a lebonyolításban is kipróbálhatják magukat.

A fiatalokon kívül környékbeli aktív civilekkel is együttműködünk, támaszkodva ötleteikre és tapasztalataikra. Ez a kapcsolat fontos alapja annak, hogy a központ valóban helyi elképzelésekre és igényekre építve fejlődjön. Ugyanakkor a program színesítéséhez izgalmasan járul hozzá a világ számos országából érkezett CEU-s hallgatók nemzetközi szemlélete és tapasztalatai is. Ők egyetemi kurzus keretében, projektmenedzsment gyakorlati feladatként vesznek részt a szervezésben.

Föld napja megbeszélés

Idén tavasszal a „Föld napján” kívül a májusi „Régészet napja” alkalmából szervezünk még nagyobb nyilvános rendezvényt. Célunk, hogy minél több korosztályból érkezzenek látogatók ezekre az eseményekre.

Az események a „Fiatal tehetségek bevonása a Pilis Bioszféra Rezervátum értékeivel kapcsolatos szemléletformálásba (NTP-FTH-15-0119)” című projekt keretében, a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósulnak meg.

Az eseményen készült fotókat ITT találja.

emet_logo_szines kicsiemmi_logontp_72_rgb

Könyvjelzőkhöz permalink.

Hozzászólás nem lehetséges.